Varför jag sålde Gaming Corps

Varför jag sålde Gaming Corps.

Det svider lite med såna här affärer måste jag säga, tror jag låg på -40% när jag till slut sålde allt i Gaming Corps. Men trots allt ska man se verkligheten men såna här företag tyvärr, även om det var upphypeat gånger en miljon. Personligen har jag inte för många problem med spelet i sig då jag själv har testat på det men marknadsföringen och att få spelare att köpa det har varit det svåra.

b1ff3572170d6a59fcbdf1726742a1b6

 

Här är en bild som förklarar en hel del. Som mest så spelade alltså 18 spelare samtidigt.

Niklas Dunham, VD gick ut och sa att första episoden kommer att betyda mycket för företaget och hur marknaden reagerar på spelet. Och det rasade totalt.

Det har inte så mycket med spelet i sig att göra då recensionerna på steam sidan är väldigt positiva och 42/50 av recisionerna är positva till spelet. Har även fått beröm ifrån några youtubers som bland annat:

 

 

 

Men det har varit noll kommunikation ifrån bolaget själva över spelet mer än att de skjuter upp spelet 1 månad för att sedan inte göra någon marknadsföring mer än att köpa facebook annonser och hitta en eller annan video på internet någonstans. Gamespot bland annat vilket är postivt men det räcker inte för att försöka få ut spelet.

Många personer anser att bolaget har endast sålt 1000 exemplar och merparten till delägarna i företaget. Vet inte om det stämmer men om det gör det behöver spelet verkligen ett lyft innan detta bolag känns attraktivt igen.

Personligen tror jag att det säkert kan vända uppåt i framtiden när fler episoder och spel släpps men utan några försäljningssiffror är det ändå lönlöst att ha kvar bolaget för nu, problemen är fortfarande kvar och kommer inte försvinna bara för att man hoppas på fler köper spelen.
Jag säger nej tack för nu och väljer att ta förlusten med mina aktier, kommer köpa mig tillbaka i bolaget om jag ser förbättringar och lite bättre siffror i försäljning och mer spelare. Men som det ser ut nu kan det dröja. 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)