Tecknade THQ Nordic.

Brukar inte delta i börsintroduktioner alls faktiskt. Mest för att jag inte tror på konceptet och jag är oftast rädd att priset inte är satt rätt och marknaden löser detta senare på marknaden ändå. THQ förlägger och utvecklar spel och många av dem känner jag till sedan tidigare vilket jag anser är positivt.

THQ Nordic är ett intressant företag. Speciellt för att jag spelar några av deras spel personligen och jag tycker om dem. Detta är faktiskt den första börsintroduktionen jag är med om att investera i.

Borsdata.se

P/E talet blir satt på 23,4 vilket kan anses vara ganska högt, men spelföretag blir svåra att värdera enligt mig om de är mindre företag. Dels för att man inte vet hur spelen de kommer utveckla i framtiden kommer se ut och hur mycket de kommer sälja.

Finns inte allt för mycket data på börsdata eftersom de kommer vara nya på börsen nu men dessa tre staplar är från 2014, 2015 och Q3 2016. Omsättningen ökar och vinsten har ökat också om man kollar till Q3an för 2016. Siffrorna är dock inget man ska stirra sig blint på i ett case som detta tycker jag.

Spelen

Om vi tar oss en titt på vilka spel de utvecklar istället så hittar vi denna lista.

Kollar vi på de olika spelen som jag personligen känner till så är det Quantum Break, Darksiders II, Darksiders, MX Vs ATV, State of Decay, Red Faction, The Guild, Titan Quest.

Elex kommer utvecklas av tyska utvecklarna Piranha Bytes och såhär ser det ut om man tar några enkla youtube sökningar på spelet.

Tycker personligen det ser lite halvkrassligt ut men det är en tid kvar tills spelet ska släppas och vem vet hur det kommer se ut då. Elex kommer THQ Nordic stå som utgivare för och inte utvecklare själva.

Såhär beskriver THQ Nordic själva Elex:

En intressant sak jag tycker finns är att THQ äger rättigheterna till Darksiders. Darksiders är ett ganska stort spel enligt mig och utvecklades av Vigil Games när THQ fortfarande inte hade gått i konkurs.

Om THQ Nordic lyckas med att släppa Darksiders 3 tror jag det kan få in ganska bra med intäkter.

Betyg som Gamespot gav “Darksiders 2”. Klicka här för att läsa mer.

 

“Bolaget förlägger även speltitlar åt olika strategiska partners och hade samma datum cirka 60 förlagstitlar i portföljen.”

Så varför söker sig bolaget till börsen?

Så skriver bolaget själva om varför de söker sig till börsen. 

Några saker kan vara värt att notera. Tidigare hette THQ Nordic istället Nordic Games. Men sedan THQ lades ner så köptes delar av THQ upp och nu äger de många speltitlar i portföljen. Läs gärna mer här:

https://www.thqnordic.com/article/nordic-games-reincorporates-thq-nordic

En annan bra länk finns här:

http://venturebeat.com/2016/08/12/nordic-games-brings-back-the-thq-name-rebrands-as-thq-nordic/

Sammanfattning

Finns mycket mer att läsa på om bolaget och jag kommer länka några länkar som jag tycker ni borde kolla på. Men företaget är väldigt intressant och titlarna som finns med bland spelen är flera av dem mycket respekterade och jag tror att i och med börsnoteringen nu kommer det bara bli fler och större.

Jag tecknar för att jag tycker det är ett mycket intressant case. Mest intressant är att att de har kontor i Karlstad där jag bor och jag har inte ens tänkt på det. Skulle vara kul att hälsa på och prata lite faktiskt efter man har investerat lite grann.

Jag tror på företaget och hoppas verkligen att de tar hand om de speltitlar de har fått till sig och fortsätter utveckla koncernen i rätt riktning. Jag tecknar.

Är detta en långsiktig eller en kortsiktig affär? Om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag mig mer kortsiktig men efter att ha läst på om bolaget så kommer jag nog att stanna kvar ett tag. Tycker deras spel och förvärv är mycket intressanta, vi får se trots allt men jag tycker det ser bra ut.

 

Länkar

http://www.thqnordic-investors.com/app/uploads/2016/10/THQ_Nordic_IPO_Prospekt_Q4_2016_Swe.pdf

http://www.thqnordic-investors.com/finansiella-rapporter/

http://venturebeat.com/2016/08/12/nordic-games-brings-back-the-thq-name-rebrands-as-thq-nordic/

PS. Märkte själv att detta blev en liten “kortare” version. Kan skriva längre om intresse finns men finns mängder av information om spelen på https://www.thqnordic.com/games och om du googlar spelen själv såklart.

 

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)