Några tankar om *extremsparande*

Ser många som verkar vara intresserade eller kanske håller på med *extremsparande*. Vilket betyder i princip att all inkomst du får in går direkt till aktiemarkanden eller sparande i andra former. Idén är kanske lockande då man *snabbare* blir rikare.. right? För ju mer man sparar desto snabbare blir man ju rikare.. eller?

Jag håller inte på med det. För några olika anledningar, men den största är nog för att jag är ganska nöjd med att spendera lite extra på saker som jag tycker är extremt roligt att göra.

Några exempel ifrån börsbloggar så skriver man att man borde sälja bilen för den kostar för mycket. Varför? Det är kul att köra bil och jag använder den för att komma till jobb, nöjesåka och slipper hyra en om jag behöver en. Finns också att man borde skippa Netflix te.x. Varför? Jag gillar att kolla film då och då och kollar serier när jag vill. Ska jag spara in 100kr varje månad för att skippa ett sånt nöje?

För att göra vad istället? Om vi alla skulle leva extremliv så skulle många ha riktigt tråkigt också. Det handlar om balans. Och jag säger inte att spendera mer = mer roligare men jag blir lite halvt trött när jag ser bloggare konstant försöka tracka ner på folk för att de väljer att leva andra liv än att spara *allt*. Istället kanske man ska hitta en livstil som passar en själv och om man vill spara mer kanske man ska fokusera på att *tjäna mer*.

Varför bränna ut sig med extremsparande när man kan balansera det och få in extra inkomster ifrån andra håll? Nej, jag gillar inte idén med extremsparande.

(Visited 51 times, 1 visits today)