Mina tankar om Karriär vid 20 års ålder.

Detta är ett inlägg som är väldigt svårt att skriva faktiskt. Det är som att fråga mig själv vad jag vill göra för resten av livet vid min ålder nu (20). Sanningen är att jag inte har en enda aning. Konceptet att jobba 40 timmar/vecka på ett jobb jag egentligen inte gillar för en lön som betalar mig för lite tilltalar mig inte för 5 öre.

Att leva livet och vara ute och festa hela helgerna känns som ett waste of time för min del också. Det är galet hur mycket folk spenderar av pengar som de inte har.Men jag är inte här för att skriva om andra idag.

Sanningen är att jag måste investera i mig själv i denna ålder har jag kommit fram till. Har jobbat lite grann för att tjäna lite cash och få arbetslivserfarenhet men det känns nästan lönlöst att få något bra jobb genom utan högskoleutbildning. (Har bara gymnasieutbildning för tillfället).

Har inte problem med skolan direkt, har bara aldrig haft motivationen till att lägga ner mig. Och vad ska jag plugga till? Vad kommer vara framtidens jobb? Dessa frågor ställer jag mig allt för ofta och jag kommer oftast fram till att jag vill jobba med något inom IT.

Men eftersom den mesta av min fritid består av börsen och aktier så har fokuset varit på att kanske plugga till Civilekonom eller liknande. Något med siffror, företag och finans tilltalar mig väldigt väl också.

Får nästan ångest bara jag tänker på det. Och det är kanske det är det som är problemet. Att jag inte har något bra “go factor”. Jag gillar att överanalysera allt för att komma fram till det bästa men när det gäller sin egen “karriär” så känns det som ett hopplöst fall.

Sanningen är att jag är väldigt skeptiskt till den traditionella vägen. Vissa utbildningar känns helt hopplösa att gå i 5år och sedan börja jobba med samma saker jag gör just nu efter gymnasiet. Vilken utbildning är värt att investera 5 år i och sedan stå där på donken och flippa burgare för det inte finns några jobb inom den branschen ändå?

Jag kanske tänker på det för mycket, men det är ju ändå frågor som är ganska viktiga. Vad händer om jag fastnar på ett jobb jag inte gillar och jobbar 40/timmar vecka för en lön som betalar mig för lite och jag blir fast i “the rat race”? How do I break out?

Har tänkt tanken på att starta företag en miljon gånger. Men starta företag med vad? Och med vem? Jag har för lite erfarenhet och inget att sälja ändå. Kanske är pga min självsäkerhet, vem vet.

Blev en liten rant. Men känns skönt att skriva av sig lite ibland. Får se vad framtiden har att komma med.

 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)