Länklistan

Här är de bloggarna som jag just nu läser. Är ingen speciell ordning och håller inte med om allt som skrivs men uppskattar ändå flera syner på börsen än min egen. Kolla gärna in.

4020 – http://40procent20ar.blogspot.se/

Snåljåpen aka “Olle Qvarnström” – http://snaljapen.se/

Petrusko – http://petrusko.blogspot.se/

Kavastu aka “Arne Talving” – http://arnetalving.se/blogg/

z2036 aka “Stefan Thelenius” – http://z2036.blogspot.se/

Gustavs Aktieblogg – http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/

Gottodix – http://gottodix.blogspot.se/

Miljonär innan 30 – http://miljonar.blogspot.se/

Västkustinvesteraren – http://xn--vstkustinvesteraren-gwb.se/

Marcus Hernhag – http://hernhag.se/

Martin Armstrong – https://www.armstrongeconomics.com/blog/

Lars Wilderäng – http://cornucopia.cornubot.se/

Andra rekommenderade hemsidor

Unsplash – https://unsplash.com/

Är en hemsida med bilder ifrån fotografer och andra där du får göra vad de vill med dem. Är en riktigt bra hemsida och bilderna går under deras licens “Creative Commons Zero” vilket betyder att du kan använda dem i projekt där du tjänar pengar eller i andra projekt. Se bara till att om du använder det så ge gärna credd till fotografen så det blir något tack iaf.

Exempel på bild ifrån: https://unsplash.com/@ricktap

Börsdata – https://borsdata.se/

Troligtvis den bästa hemsidan i Sverige för siffror om bolagen. Är billigt (690kr/år), du får snabbt siffror om bolagen och du kan använda dig utav olika screener och strategier.

Här är ett exempel på HM:s siffror per åren som gått.

Nätmäklare

Avanza – https://www.avanza.se/start

Min personliga favorit just nu. Har bra priser på courtage, mycket användarvänlig hemsida och bra kundsupport. Har även en väldigt bra “Starterpaket” för folk som precis börjat med aktier vilket gör att man får gratis courtage upp till 50000kr om man handlar på Stockholmsbörsen.

Avanza akademin är ett bra verktyg för dig som vill lära dig mer om börsen/aktier/fonder och relaterade saker.

Nordnet – https://www.nordnet.se

Jag brukar kalla Nordnet för “Avanzas Utmanare” även om jag har konton på båda två. Nordnet har gratis courtage upp till 80000kr om du handlar på Stockholmsbörsen i deras “Startpaket”. Tycker handeln på hemsidan inte är den modernaste men de har själva utlovat ändringar så vi får väl se.

Något som de andra bankerna inte har dock är Shareville som är ett riktigt bra verktyg. Här kan du följa olika portföljer och se hur de har gått och vilka innehav de har. Ovanför ser ni min profil. Ett riktigt bra verktyg om du vill kolla in andras portföljer.

Aktieinvest – https://www.aktieinvest.se/

En hemsida jag var väldigt tveksam för ett tag var Aktieinvest som är Aktiesparanas egna bank. Det är en bank som enligt de själva: “Precis som David så slåss vi dagligen mot Goliat och försöker få fler svenskar att förstå det fina med att investera i aktier istället för att betala dyra avgifter till banker och rådgivare.”

Det jag var tveksam över först var deras avgifter på courtage bland annat. Men också att hemsidan inte riktigt såg så användarvänlig ut. Men det verkar som att efter en tid det börjar ta sig nu.

Det fina med denna bank skulle jag säga är att om man är medlem i Aktiespararna/Unga Aktiespararna så får man goda förmåner och vill du ha simpelt sparande som bara tågar på “Automatiskt” så är nog detta valet för dig.

“Andelsspar” är något unikt för Aktieinvest också. Låt oss säga att du vill spara i 10 Aktier i deras “Avkastning portfölj” varje månad. Men priset på Aktiemarkanden för en Aktie i portföljen kostar redan 600kr. Istället för att inte spara i den aktien så får du en andel av den istället.

Te.x så sparar jag 750kr per månad i deras Basportfölj. Men 750kr på 10 Aktier som kostar för mycket så får jag bara en viss andel varje månad. På Swedish Match har jag ex. 0,64 aktier just nu. Då får jag utdelning på 0,64 * 16(utdelning 2017).

Och alla utdelningar återinvesteras helt gratis. Skulle säga att Aktieinvest är nog det bästa alternativet för nybörjaren och för den som vill ha ett “automatiserat sparande” och inte spendera så mycket tid själv på det.

LYSA – Lysa.se

a78f600a5b56d4692c0c04303c241c13.png

En av mina nya favoriter.

Lysa är en av mina nya favoriter som jag faktiskt månadssparar i just nu. Smarta indexfonder, billiga, enkelt och lönsamt. Klicka gärna här om du vill läsa mitt inlägg om Lysa.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier

Slumpmässig artikel

Följ mig

Sidvisningar

  • 1,868 Visningar

Börsen

  • Loading stock data...
%d bloggers like this: