Kommentar: Kavastus Trender 2.0

Detta är en uppföljning på mitt förra blogginlägg som jag skrev här: https://hqs1mme.com/2016/09/30/kavastus-trender-2-0/

Jag har varit på Kavastus Trender i Göteborg på Gothia Hotel som var den 15 Oktober 2016. Ett mycket intressant föredrag med mycket information och strategier att ta emot. Personligen tyckte jag statistiken som Arne hade med var väldigt intressant.

148b6af4a94cb3ea888aa9d12f4cdb09

Några av de punkter som gicks igenom. 

Man börjar utbildningen med att gå igenom hur bull och bear ser ut och de olika säsongsmönstrerna. Mycket intressant statistik och Arne gör sitt case för varför och hur man ska ligga investerad. I början av utbildningen får man information av vad som är de problemen man oftast har på börsen och senare in i utbildningen visar Arne strategier för att fixa det. 

Det gäller att välja rätt aktier i rätt tid och Arne ger många exempel på hur man kan hitta dessa guldklimpar på ett väldigt enkelt sätt. Trenderna spelar en väldigt stor roll i detta.

Praktiska exempel på hur Arne gör visas mycket och även hur vi agerar som människor när vi tänker på börsmarknaden. Det var speciellt intressant att se hur folk flockas till aktier som kanske inte presterar så som de ska.

En stor fråga som många har inför detta föredrag/utbildning är priset. 5990Sek. Vissa menar att det är alldeles för dyrt medans andra tycker det är för billigt. Jag tycker själv att det är absolut värt det. För den kunskapen man får in och kunna ta bilder och skriva ner kunskap som man kan använda sig av för resten av sitt liv.

Arne är även han en väldigt trevlig person som svarar på alla frågor som har får emot sig, han backar inte för några “dumma” frågor alls.

Något som tog en stor del utav utbildningen detta år är valen av aktier. Hur gör man för att välja de “bästa” aktierna? Arne visade hur man plockar fram mycket goda alternativ på kort sikt men även bolag som man ska äga på längre sikt. Men det som var bäst var att han visade vilka aktier som man ska undvika. Vi fick en god inblick i hur processen går till för att gallra fram vinnarna på börsen och undvika förlorarna och strategin kommer jag använda själv när jag väljer bolag framåt.

Arne hade även med sin mycket statistik på bull och bear trender. Hur man ska använda sig utav dem och vilka månader på börsen som är de bästa. Fick även mycket goda grafer som visar vart det är läge att “gå in i börsen” och när man ska hålla sig borta.

En kanske lite mindre positiv sak jag hade med utbildning kan ha varit Vontobel och Nordnets reklam de gjorde. Jag förstår till 100% att de är med och sponsrar evenemanget men det passar inte in så värst bra. Hela utbildningen är ungefär baserat på att använda sig av aktier på börsen och möjligtvis hävstång X2 och istället får man 45-50 minuter reklam av Vontobel som presenterar sina turbo produkter och hävstångsprodukter med mera. Kanske inte passar in allt för bra.

Men för att summera: Personligen tycker jag att alla som är lite insatta i börsen och förstår uttryck som P/E tal och MA200 exempelvis borde ta sig en titt på denna kurs. Priset kan ses som dyrt för vissa men jag lät det svida lite på kontot, men jag tyckte det var värt det för den kunskapen man fick. Så om ni har intresset för börsen och lite tid att lägga ner så anmäl er till Kavastus Trender 3.0 nästa år!

(Eller Trender 2.0 http://borsvarlden.com/kavastus-trender-2-0/ om du vill vara med i år!)

20161015_193957 (1).jpg

Jag gick iväg till Pinchos efter utbildningen och pratade av mig lite av utbildningen med min kompis. 

(Visited 110 times, 1 visits today)