Jag ger upp, KBAB är sämst.

Jag ger upp.

Kbab fuck off.jpg

Dramatiskt titel kanske. Men är så läget ser ut just nu. Jag har letat efter lägenhet i snart två år. Har sökt alla lägenheter som kommit upp som är i min prisklass (högst 5000kr) och hittar absolut ingenting. Jag pratar om lägenheter som finns i Karlstad eller i närheten.

Har blivit nekad varje lägenhet, har blivit inbjuden på 2 visningar totalt. Och även om jag har mest poäng av ALLA på någon lägenhet på kbab så nekar de mig ändå. Varför? Jag pratar med mina nya vänner som kommit ifrån Syrien och de har fått lägenhet direkt, de har t.om fått bidrag ifrån regeringen för de två första åren som de har lägenheten.

Men vad händer med mig? Jag är 20, har jobb och bil. Vill sluta pendla och ta buss till jobbet men jag kan inte för att jag inte hittar någon bostad. Har kontaktat de flesta hyresvärdarna i Karlstad och får alltid samma svar. “Det finns inga lägenheter tillgängliga”. “Vi väljer folk som verkligen behöver det före andra”.

Vem fan är jag? Jag är 20, svensk och letar efter en lägenhet. Men det räcker inte. Istället ska jag bo hemma tills jag är typ 40 i hopp att jag kanske kommer på “rätt plats” i kön och kan svindla mig in.

Så vad ska jag göra? Sitter i mitt rum hemma och bara väntar. För vad ska jag göra? Att ligga på dem med samtal och mail och whatever har inte funkat på över 2 år.

Till folk som säger att “snart är det din tur” är idioter. Flyttar du långifrån har du förtur, flyttar du ifrån någonstans kort så är du bortprioreterad.

KBAB ni är sämst. Inte konstigt att folk börjar hata när man inte ens kan skaffa sig en lägenhet när man har ett jobb.

(Visited 25 times, 1 visits today)