Fel om Brexit, Rätt om Trump.

Jag hade fel, men nu rätt.

När Brexit diskussionen började trodde jag inte på att Storbritannien skulle rösta för ett utträde ur EU. Speciellt inte när man började sätta oddsen på olika bettingsidor. Då var oddsen flera gånger pengarna om man trodde på ett utträde och oddsen för att stanna låg oftast på 1,05 eller mindre.

Jag läste hos Armstrong Economics och även lite olika artiklar som te.x denna http://www.cnbc.com/2016/06/13/polls-say-brexit-is-likely-but-the-betting-markets-say-it-isnt.html

Personligen tänkte jag att det är många bloggare som kommer ha fel men sen hände det att de röstade för utträde ändå.

Jag fick fel den gången. När valet 2016 i USA istället kom i fokus istället trodde jag att Trump hade en stor chans att vinna. Har läst lite av Wallstreetplayboys som bland annat skrev denna http://wallstreetplayboys.com/bold-prediction-president-donald-j-trump/

Jag var lite sen på bollen men tänkte ändå att jag skulle chansa lite med några få hundringar. Efter att ha sett debatterna trodde jag att Clinton skulle vinna. Det kändes mer naturligt efter alla skandaler som hänt. Men USA visade vägen.

CoQOdZ1WYAA0K0Z.jpg

Lyckades betta lite grann i början av Juni på Trump iaf. 

Men sanningen är att jag tror FBI skandalerna skadade Clinton mer än man tror. 

Det mesta intressanta jag tycker med valet i USA är antalet människor som inte röstade eller inte som kunde.

Här är också en intressant fakta, även om “saved our country” kanske är att ta i lite. 11000 människor röstade på Harambe i valet.

857ef67165ae994464b36dd5224aa0eb.png

Nästan 47% av amerikanerna röstade inte i valet. En sjuk siffra enligt mig.

Det som avgjorde valet är dock antalet Demokrater som inte gick ut och röstade som man ser på grafen här ovanför så är det väldigt många som inte gick ut och röstade ens. Kan nog bero på hur populär Hillary var bland demokraterna. Obama är väldigt gillad av amerikanska folket om man jämför med andra politiker men Hillary har nog för mycket smuts på sig tyvärr.

Jag tror att Donald Trump skulle förlora om vi istället fick se Bernie Sanders vid rodret för demokraterna men tyvärr blev det inte fallet.

Denna bild är något jag inte vill se. 

Jag tror personligen att racet för demokraternas representant var riggat. Vilket är synd då Bernie Sanders var det mer populära valet som demokraterna hade. Clinton var inte det.

Hursomhelst så har vi en president utan politisk karriär vid rodret i USA. En republikansk senat, en republikansk kongress och en republikansk president. Tror detta kan bli fyra intressanta år.

Kolla gärna in denna artikel, tycker den är väldigt intresant.

http://mashable.com/2016/11/09/voting-poll-numbers/#lrQTR6JHqqql

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)