Ett år med Nordnet och Shareville

Nu har jag funnits på Shareville och Nordnet i ett år! (10/5-2016)

Jag skrev detta inlägg för exakt ett år sedan och meddelande mina läsare om att jag nu finns tillgänglig på Shareville. Så för att inte dröja ut allt för mycket på tiden så tänkte jag gå direkt in på hur det har gått sedan dess med portföljen.

Utvecklingen sedan 16/5-2016

Mitt mål med mina portföljer där jag Stockpickar är egentligen bara att slå index (OMXS30). Jag har inga extrema mål med mina portföljer utan att jag tycker bara det är kul att leta efter nya case då och då. Dock har jag börjat automatisera det mesta av mitt sparande så jag inte spenderar allt för mycket tid. Inte för att jag inte tycker det är kul men för att man har ett liv utanför sitt sparande också. Lätt att fastna i att “leta nya case” hela tiden som kanske inte ens slår sitt jämförsindex och då är det bra om man har andra saker att göra också.

Det är också ganska bekvämt med att köra strategier där man inte behöver röra om i grytan hela tiden. Har på senaste tiden börjat kika närmare på Börsdatas strategier och har bland annat startat en utdelningsportfölj där jag byter ut aktierna en gång per år. Det är utdelningsstrategin, läs gärna mitt inlägg om det här. Kommer kika närmare på bland annat “The Magic Formula” till nästa år.

Min sharpekvot. Inget jag tänker på så ofta men ser att det nämns ganska ofta på bland annat twitter.

Så detta var ett litet inlägg för att fira min 1års-dag på Shareville. Tycker tjänsten är bra men blir lite väl mycket brus (som överallt antar jag) ibland. Inom kort kommer jag även avslöja portfölj no.2 på Shareville. Min fondportfölj, går att tjuvkika om man kollar in min Shareville redan nu (KF-kontot) men mer om det i ett senare inlägg.

(Visited 92 times, 1 visits today)