En mer automatiserad värld

Jag har börjat handla en hel del på nätet senaste tiden. Endast nätet, det gör saker verkligen mycket simplare. Dels för att man får information mycket snabbt och kan handla saker i lugn och ro utan några impulsköp (går självklart framför datorn också men troligare i butik).

När jag handlar online så kan jag snabbt se vad andra tycker om produkten, jämföra priser väldigt snabbt och kan se produkten på bilder och videos.

Det finns många positiva saker jag tänker på med internet och handel överlag. Bland annat så tycker jag att det är väldigt smidigt när vi ändå är påväg mot ett kontantlöst samhälle.

  1. Slipp långa köer. 

För det första så slipper vi långa köer. Sparar något så extremt mycket tid. Varför ska jag stå i 15 minuter kö när jag ska in och köpa en chokladkaka på ICA? Låt mig ställa mig i en självscanningskö istället och tiden rinner ner till 10 sekunder eller några minuter endast.

2. Skip the bullshit sales talk.

Jag vill inte prata med dig. Kan vara så att jag är ganska så introvert som person men jag hatar försäljare i butiker. Oftast så vet de inte mer än du om produkter och om de vet mer så känns det som de försöker lura dig på saker. Varför ska jag spendera 10 minuter med att prata med någon försäljare som försöker få på mig saker jag inte behöver?

Låt mig researcha hemma istället. Eller prata med människor som inte är beroende av något genom att hjälpa mig. Nej jag vill inte köpa något för att du ska få provision. Även om det kanske hjälper dig att behålla ditt jobb.

3. Skapa automatiska uthämtningsställen.

Hur grymt skulle det vara att beställa något och gå till ett ställe och scanna din kod och bara hämta ditt paket? Inte hämta ditt paket på lokala ica butiken utan ett ställe där du bara hämtar ditt paket. Du skannar koden, paketen åker ut genom en lucka och du får din vara. Smidigt, enkelt och smart!

Sammanfattning

Det kan låta läskigt med framtiden. Speciellt med tanke på hur många jobb som kommer ersättas av robotar och liknande. Kassajobben på ICA är inget direkt som kommer vara liknande i framtiden.Men det kommer även skapa många roliga nya möjligheter.

Jag tror om vi verkligen går in till 100% med en automatiserad framtid kommer det underlätta våra liv ännu mer. Som vi alltid sett bak i tiden så effektiveras allt och gör saker i våra liv mycket snabbare. Vem trodde att en google sökning kunde lösa så många problem för 30 år sen? Inte många skulle jag tro.

En värld automatiserad och utan kontanter, läskigt eller coolt? Vem vet hur det ser ut om 20 år. Coolt med ny teknologi tycker jag iallafall.

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)