Börskrasch eller mot en ny topp?

En lagom intressant diskussion på börsen just nu är om vi kommer få se nya toppar eller en ny bottennivå.Detta är självklart en fråga om vilken tid man snackar om men om vi antar att vi tar endast till årets slut. Vart står OMXS30?

Vi har två av twitters “giganter” som båda har en aning om vart vi är påväg i år. Kavastu tror vi ligger i en ny bulltrend och jag antar att han tror vi kommer få se nya toppar på börsen inför nästa år som kommer.

CtYvqE5WAAAsLxF.jpg

Credit till Kavastu. Notera även att detta är OMXPI som väger samman alla aktier som finns på börsen. 

På andra sidan “myntet” har vi en annan gigant kallad ED. Eller ExpertDirekt. ED menar att vi istället kommer vi se mer bottennivåer på OMXS30. Som vi ser på hans twitter så ska vi verkligen inte gå lång i ett läge som detta.

9a5b843339a7f3a3d26555396c7921d4.png

Översta tweeten är ifrån 27/9-2016. 

Något som är intressant dock är att även om tweetsen kommer ifrån ED är väldigt negativa så verkar det se ut som även han tror vi kommer få en positiv börs till senhösten.

bd1fab7b9ac11a8d850c08bc24dc40dc.png

27/9-2016. 

ED verkar använda sin förmåga inom teknisk analys för att pricka rätt datum till och med. Någonstans runt 17 Oktober så har oron i Oktober slocknat och det är dags att gå lång.

Intressant nog så är båda positiva för börsen inför hösten även om ED verkar lite oroad inför Oktober månad. Vilket inom säsongsmönster har visat sig innan att det kan vara helt rätt. Bara tiden kan avgöra det.

Jag är positiv till börsen just nu och ungefär 90% investerad. Vilket bryter mot mina egna regler då jag inte ska vara exponerad mer än 75% av mitt kapital i aktier eller fonder. Det svider att sälja de aktier jag har just nu och jag har inga planer på att sälja än.

Jag ligger lång och kommer ligga lång i börsen inför hösten och vintern. Kommer bli intressant hur Oktober månad ser ut men jag tror vi kommer att få ett litet skakigt läge kanske. Men jag ligger investerad i börsen iallafall och har inga planer på att sälja.

(Visited 24 times, 1 visits today)