Avanza Utdelningsportfölj 2017

Hade tänkt att dela med mig lite hur mina portföljer ser ut på Avanza 2017. Gillar inte att gå ut med hur mycket pengar jag har oftast då det finns två personer som oftast attackerar en med åsikterna som är: “Wow, så lite pengar du har du borde göra som mig istället” eller “Wow mycket pengar, du måste säkert ha ärvt alla pengar du har”.

Oftast så får man höra det första, men jag tycker min portfölj är helt ok för den positionen jag är i livet och det är lång väg till pension så jag kommer ha mycket tid kvar att spara. Med det sagt så kan vi börja gå igenom vad jag har för strategi i år.

I år har jag valt att testa på mig en strategie ifrån Börsdata.se. Den är kallad “Utdelning”. Strategien gäller att man byter ut hela portföljen till 10 nya aktier som ligger på topp listan av Large och Mid cap i Sverige på de olika investeringskriterierna. 1:A Mars är datumet man kan mäta med på Börsdata då man inte blir störd av årsrapporterna som strömmar in vid Januari och Februari.

Dessa aktier var de jag fick på Utdelningslistans topp 10 när jag kollade 1:a Mars och jag hade tänkt att testa denna strategi i flera år framåt och se hur resultaten går för mig.

Kollar man på hur det har gått än så länge för strategin ganska lyckad om jag får säga det själv. Den blåa grafen är utdelningsstrategin och den svarta är OMXS30.

Vill man ha det i siffror så ser det ut sådär. Det finns strategier som även har gått bättre än utdelningsstrategin på börsdata men jag ville gärna testa denna först och kanske applicera de andra strategierna på andra portföljer i framtiden.

Här är lite siffror på hur mycket jag har gett för aktierna och hur mycket de är värda totalt. Längst till höger kan man se värdet på aktierna. Försökte få till det så jämnt som möjligt för bästa resultat.

Det är en av mina portföljer som jag har 2017. Tänkte skriva lite om min utdelningskalender i mitt nästa inlägg.

Hur investerar du? Kommentera gärna!

(Visited 183 times, 1 visits today)