Avanza introducerar Aktiehandel Europa

De svenska nätmäklarna börjar bli se riktigt intressanta ut nu. Efter succén med 1kr courtage för att sedan även börja med gratis courtage kommer nu även Aktiehandel i Europa från 1 Euro.

Source: Avanza Bank

Tror inte man kunde köpa aktier via webben eller mobilen innan detta utan det gick genom “telefonhandel” endast. Så det är ett steg framåt absolut.

Sen är det ju absolut inte gratis att handla på de Europeiska börserna. Tyskland fick de billigaste priserna för nu med ett Minimicourtage på 1EURO med courtageklassen Mini.

Nederländerna, Belgien och Portugal fick ett minimum courtage på 4EURO med courtageklassen Mini.

Source: Avanza

Ovanför hittar man priserna på Tyskland. Om man använder sig av courtage klasserna Start eller Mini så kan man nyttja sig av lägsta courtaget 1EUR medans för de andra blir det lite dyrare.

Source: Avanza

För handel i Belgien, Portugal eller Nederländerna så blir det lägsta courtaget 4EUR med ett rörligt courtage på 0,25%. Har man small, medium eller fast pris så är det 6EUR+.

Man kan även köpa aktier i te.x Frankrike, Turkiet, Schweiz, Spanien och några fler men för tillfället går det endast göra via telefonorder och det är väldigt högt courtage. Te.x så kan man ta Storbritannien som minsta courtage kostar 19GBP.

Men Avanza lovar att fler länder kommer snart att gå att köpa via webben så vi får hoppas att priserna pressas så gott det går.

Handeln verkar ha dragit igång direkt på Avanza.

Verkar vara någon som var sugen på att köpa Heineken 😉 Tror denna siffra kommer uppdateras ganska snabbt.

Vill gärna se aktier utomlands courtage priser pressas. Skulle gärna vilja äga flera av dem. Riktigt kul intiativ av Avanza dock. Kommer spana in vilka de har tillgängliga på deras hemsida och se om de har några bra alternativ. Kolla gärna in hela inlägget hos Avanza här och kolla gärna in deras courtage för utomlands handel här.

Nu återstår bara en sak egentligen, hur svarar Nordnet på detta?

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)