30 Dagar utan sociala medier – Uppföljning

Så nu har det varit 31 dagar sedan jag började mitt lilla experiment med att sluta med sociala medier för åtminstone en månad.

Läs gärna mitt förra inlägg om varför här: http://hqs1mme.com/30-dagar-utan-sociala-medier/

Klarade Mars månad enkelt.

Vi hoppar direkt in i de frågorna man skulle ställa sig efter månaden utan sociala medier som är dessa:

“Skulle mitt liv vara bättre om jag använde dessa sociala medier?” 

En intressant fråga faktiskt. Jag började med att radera facebook appen och twitter appen direkt ifrån min mobil för att inte fuska.

Jag passade också på att logga ut ifrån många av mina sociala medier om jag skulle glömma bort mig och bara skriva in adressen helt plötsligt i webbläsaren. Den första veckan gjorde jag av en vana bara skriva in twitt.. i Google Chrome utan att tänka mig själv för men när jag väl kom fram så var jag utloggad och jag blev påmind.

Nu om mitt liv blev bättre är lite vad man definerar som bättre såklart. Jag kan börja med att säga att mitt fokus skiftade ifrån att scrolla för att hålla mig uppdaterad till istället läsa nyheter, böcker eller skriva blogginlägg te.x

Direktkontakten med folk jag följer var nog det svåraste att släppa dock. Att se vad Kavastu skriver te.x har jag saknat.

Men för att summera om mitt liv blev bättre kan jag väl istället säga att jag fick absolut mer saker gjorda. Sociala medier kan ta en lång tid för att processera allt som finns där ute i flödet men oftast har det mesta ingen stor påverkan på hur mer uppdaterad jag har blivit.

Istället så känner jag mer att jag har hållit mig uppdaterad på andra sätt genom att läsa mer nyheter och blogginlägg istället för att nämna två. Det känns som mer kvalité att få in i skallen än vissa spamm man läser på te.x Twitter.

Så även om jag inte är 100% på att sluta med sociala medier helt så kommer jag korta ner på det rejält. Kanske kolla några gånger i veckan på twitter te.x. Facebook är dock borta för länge sen.

“Var det någon som brydde sig om jag använde dem eller inte?”

Den andra frågan är ganska enkel på att svara. Vet inte om jag ska känna mig ledsen eller bara en observation men jag hade inte en enda person som frågade mig varför jag inte fanns kvar på te.x facebook eller inte uppdatera mer på twitter.

30 Dagar kanske är en liten tid men en sak är iaf ganska säker på att ingen skulle sakna mig nu om jag skulle sluta med sociala medier permanent.

Sammanfattning

Jag känner mig inte 100% med att sluta med Twitter då jag vill kolla in “läget” några dagar i veckan iaf. Förut använde jag te.x facebook, twitter och reddit dagligen något som jag inte planerar på att göra nu.

För Reddits del så kommer jag limitera mig till vissa subreddits som te.x Heroes of the Storm Subreddit då jag spelar spelet eller NYGiants där jag kan kolla in lite nyheter om mitt favoritlag.

  • Instagram och Facebook är raderade på obestämd tid.
  • Twitter till några dagar i veckan användning.
  • Reddit endast vissa specifika subreddits.

Vad tycker ni själva? Har ni testat att sluta med sociala medier för en stund? Kommentera gärna era egna erfarenheter!

 

(Visited 36 times, 1 visits today)